Blogs

Waarom jouw plattegrond moet staan als een huis

Waarom jouw plattegrond moet staan als een huis

Het geven van interieuradvies: het is voor mij het allerleukste om te doen! Er gaat niets boven het waarmaken van de interieurdromen van mijn klanten: niet zo gek dat ik dit werk al meer dan 20 jaar doe. Als ik in die jaren één ding heb geleerd, dan is het wel het belang van een plattegrond. Beter gezegd: een goede plattegrond. Het is het fundament van je interieuradvies, en heeft daarom al jouw focus en aandacht nodig. Ik heb inmiddels 5123 plattegronden getekend, en deel graag mijn kennis met je!

Lees meer
Mijn favoriete Copic kleuren in Sketchbook

Mijn favoriete Copic kleuren in Sketchbook

De copic markers zijn altijd mijn beste vrienden geweest. Met de grafische stiften – in combinatie met markerpapier – tekende ik al mijn interieurontwerpen en plattegronden. Totdat ik besloot de markers aan de kant te schuiven. De copic markers waren prachtig – en te krijgen in álle kleuren – maar het tekenen op die manier kostte ook veel tijd. Daarbij was het een heel gesjouw om ze mee te nemen, ik heb ruim 75 markers… Ik ging aan de slag met digitaal tekenen op mijn iPad, zónder dat ik echt afscheid hoefde te nemen van de copic kleuren.

Lees meer
De 3 meest gebruikte perspectieven in een interieurontwerp

De 3 meest gebruikte perspectieven in een interieurontwerp

Een interieurontwerp komt pas écht tot leven als je er perspectief in verwerkt. Door meubels en kamers namelijk zodanig te tekenen dat het dichtbij of ver weg lijkt, voeg je een extra dimensie toe aan je ontwerp. Makkelijker gezegd dan gedaan, want perspectief tekenen is echt een skill die je eerst moet begrijpen, en daarna vooral vaak moet oefenen. Wat het ook niet gemakkelijker maakt: er zijn heel veel verschillende soorten perspectieven die je in jouw interieurtekening kunt gebruiken. Ik licht voor jou de 3 meest gebruikte perspectieven even uit. Daar gaan we!

Lees meer
De 5 grootste verschillen tussen Sketchbook en Procreate

De 5 grootste verschillen tussen Sketchbook en Procreate

Laten we eerlijk zijn: er zijn tal van tekenprogramma’s waarmee je kunt werken als interieurontwerper. Toch is lang niet elk programma geschikt voor het maken van ontwerpen en plattegronden. Ik heb er inmiddels al veel uitgeprobeerd en getest, en werk al jaren – en met veel plezier – met Sketchbook én Procreate. Het zijn beide tekenprogramma’s, maar wel met een aantal belangrijke verschillen. Ik licht de 5 grootste verschillen tussen de twee toe!

Lees meer
De 5 voordelen van het digitaal tekenen van interieurs

De 5 voordelen van het digitaal tekenen van interieurs

Hé interieurprofessional! Ben je ook altijd in de weer met markers en markerpapier, maar merk je dat het tekenen soms sneller en efficiënter kan? Dan is dit stuk de moeite van het lezen waard. Al meer dan 3 jaar teken ik al mijn interieurontwerpen op de iPad, terwijl ik mijn persoonlijke karakter en stijl behoud. Deze nieuwe manier van werken kan ik echt iedereen aanraden, zeker omdat het gewoonweg heel veel voordelen heeft. Ik zet de belangrijkste 5 even voor je op een rij.

Lees meer
De PPO Subsidie, krijg hier 1/3 van je cursusgeld terug!

De PPO Subsidie, krijg hier 1/3 van je cursusgeld terug!

PPO is een subsidie vanuit de overheid voor professionals in de creatieve branche, zoals de interieur professional. De subsidie heeft als doel dat jij jezelf als creatieve professionals kan ontwikkelen zodat jij klaar bent voor de toekomst. Vakgebieden veranderen continu en het is belangrijk je zelf te ontwikkelen zodat je interessant blijft voor klanten in jouw vakgebied.

Lees meer
Waarom ik ooit afscheid nam van mijn markers

Waarom ik ooit afscheid nam van mijn markers

Ik heb mijn markers al meer dan drie jaar niet meer aangeraakt. Al mijn interieurontwerpen teken ik op mijn iPad, een manier van werken die inmiddels meer als een tweede natuur aanvoelt. Toch is die keuze niet over één nacht ijs gegaan. Sterker nog, een carrière als interieurontwerper lag eigenlijk helemaal niet voor de hand! Om te begrijpen waarom ik vandaag de dag doe wat ik doe, neem ik je even tientallen jaren mee terug in de tijd.

Lees meer
De 3 onderdelen die je nodig hebt voor het maken van een digitale interieur tekening

De 3 onderdelen die je nodig hebt voor het maken van een digitale interieur tekening

Nog geen 3 jaar geleden ging bij mij het roer he-le-maal om. Al 20 jaar tekende ik interieurs met mijn geliefde markers en markerpapier, maar ik voelde dat het anders moest kunnen. Sneller. Efficiënter. Gemakkelijker ook. Ik ontdekte het programma Sketchbook en dook daarmee in de wereld van digitaal interieur tekenen. En ja, dat was ook echt een nieuwe wereld die voor me open ging. De markers en het markerpapier gingen de deur uit. Met behoud van mijn eigen stijl en het analoge ‘tekengevoel’, teken ik vandaag de dag sneller en gemakkelijker. Maar wat heb je nou eigenlijk nodig voor zo’n overgang naar tekenen op de iPad? Spoiler: niet veel!

Lees meer

Get in touch!

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem dan contact met me op!

9 + 13 =