De 5 voordelen van het digitaal tekenen van jouw interieur

Hé interieurprofessional! Ben je ook altijd in de weer met markers en markerpapier, maar merk je dat het tekenen soms sneller en efficiënter kan? Dan is dit stuk de moeite van het lezen waard. Al meer dan 3 jaar teken ik al mijn interieurontwerpen op de iPad, terwijl ik mijn persoonlijke karakter en stijl behoud. Deze nieuwe manier van werken kan ik echt iedereen aanraden, zeker omdat het gewoonweg heel veel voordelen heeft. Ik zet de belangrijkste 5 even voor je op een rij.

1. Kwaliteit behouden van je ontwerp

Ken je dat? Je hebt een prachtig ontwerp getekend met markers en markerpapier en je wilt dit delen op je website of op social media. Je maakt een foto of scant het in en de kleuren zijn ineens niet meer mooi. De randen van de markers worden bijvoorbeeld te hard en het is – en voelt – niet zoals het origineel.

 

Met een digitale interieurtekening is dat probleem voorgoed opgelost! Je tekent op de iPad (of ander apparaat met een touchscreen) waardoor je een digitaal document creëert. Het resultaat is dus meteen online te delen en de kleuren zijn en blijven zoals jij dat hebt ontworpen. Benieuwd naar het verschil? Kijk dan maar eens hieronder. Het linkerontwerp is gemaakt op papier met markers en daarna ingescand en zelfs bewerkt. Rechts is getekend op de iPad en meteen ‘geknipt en geplakt’ in dit document. Zie je het verschil…?

2. Sneller werken!

In een digitaal tekenprogramma zoals Sketchbook kun je een bibliotheek opbouwen, waardoor je elementen (zoals een vloer of meubelstuk) kunt hergebruiken. Ook het ‘vullen’ van wanden, elementen en vlakken is met de selectie-tools zo gedaan. Zo ben je sneller klaar met je ontwerp, en kun je eventueel extra tijd stoppen in de kleine details.

3. Foutjes herstellen

Nog eentje die je vast wel herkent… je hebt je ontwerp bijna af, en je marker lekt, of je tekent iets verkeerd: je hele ontwerp is klaar voor de prullenbak. Doordat je digitaal werkt, kun je foutjes makkelijk corrigeren. Je kunt namelijk makkelijk een aantal stappen ‘terug’, met lagen werken, schaduw toevoegen en kleuren aanpassen. Geloof me, de mogelijkheden zijn echt oneindig.

4. Het behouden van je eigen stijl

We kennen allemaal de ontwerpen van Sketch-up of andere 3D-programma’s. Prachtige en handige tools, maar helaas lijken de ontwerpen veel op elkaar. Met een programma als Sketchbook blijf je echt zelf tekenen, waardoor je ook je eigen stijl behoudt. Super belangrijk! Hierdoor onderscheid je je automatisch ten opzichte van een collega.

5. Andere manieren van presenteren

Als je een digitale interieurtekening maakt, zijn er hele leuke ‘foefjes’ waarmee je jouw eindresultaat op een leuke manier kunt presenteren online. Maak bijvoorbeeld eens een time-lapse, zet de verlichting in je ontwerp aan en uit, laat een ontwerp zien met én zonder vloerkleed of maak een filmpje waarin je je eigen tekening ‘inkleurt’. Ook hierbij geldt: de mogelijkheden eindeloos, waardoor jouw ontwerp gaat opvallen tussen het grote aanbod op social media.

Hoe presenteer ik mijn ontwerp op social media?

Doordat je digitaal tekent zijn er veel leuke manieren om je ontwerp te presenteren op social media. Ook dit komt aan bod in de cursus!

Online cursus

Zin om de eerste stappen eens te zetten, maar niet het wiel opnieuw uit willen vinden? Dan help ik je graag op weg. De werkwijze die ik heb ontwikkeld de afgelopen jaren heb ik vertaald naar een online cursus, waarin je in 8 lessen leert hoe je met tekenen op de iPad aan de slag gaat. Alleen de zaken die ook écht van toepassing zijn, komen aan bod. Met mijn cursus leg je een stevig fundament voor de toekomst, en je zult direct resultaat zien van deze nieuwe, innovatieve manier van interieur ontwerpen. Succes gegarandeerd!

Interieurtekenen op de iPad:
de startersgids

Voor elke interieurprofessional die klaar is
voor de volgende stap