Cursus ‘Professioneel indelen en inrichten’

Perspectief tekenen op de iPad

Hé jij!

Wil jij leren hoe je een plattegrond op schaal moet tekenen en ontdekken met welke basisprincipes je rekening moet houden als je de plattegrond gaat indelen? En kun jij niet wachten om aan de slag te gaan? Dan is deze cursus zeker iets voor jou! Ik help je graag wanneer je:

 

  • Jouw huis of het huis van een ander wil (her)inrichten
  • Een carrièreswitch overweegt naar interieurontwerper
  • Als je graag meer ontwerpkennis wil opdoen
  • Geen opleiding hebt gevolgd op het gebied van interieur maar wel passie hebt voor het vak!

Leer alles over professioneel indelen en inrichten!

De plattegrond, het belangrijkste onderdeel van een interieurontwerp. Een plattegrond laat de indeling zien, waar komt wat te staan, en past het ook? Vanuit een plattegrond kun je het interieuradvies verder uitbouwen met bijvoorbeeld een meubelplan, verfplan en stylingplan. Onmisbaar dus en goed om hier extra aandacht aan te schenken. Je plattegrond MOET goed zijn en altijd kloppend op schaal. Tijdens deze cursus word jij pro in het tekenen en indelen van plattegronden!

Cursus Interieurtekenen op de iPad

Leer alle ins and outs van interieurtekenen

Ga aan de slag in de digitale leeromgeving
wanneer dat voor jou uitkomt

Maak gebruik van mijn jarenlange ervaring

Tessaas

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze basiscursus leer jij hoe je professioneel indelen en inrichten. Na het volgen van deze cursus:

  • Heb je kennis gemaakt met de gratis app Sketchbook*
  • Weet jij alles over het op schaal tekenen van een ruimte
  • Heb je je (eigen) kamer op schaal getekend en (her)ingericht
  • Ken je alle trucjes die je kunt gebruiken om een ruimte groter te laten lijken
  • Weet je alles over bouwkundige elementen, looplijnen, zichtlijnen, architectonische lijnen, ligging en meer
  • Weet je met welke afmetingen je rekening moet houden. Ik deel alle afmetingen die van toepassing zijn op de woonkamer.

Tijdens deze cursus krijg je toegang tot een werkboek vol informatie. Daarnaast ga je ook videolessen volgen en opdrachten maken in de online leeromgeving. Je krijgt dus alles wat je nodig hebt om uiteindelijk de beste plattegronden te tekenen en indelingen te maken!

* De app is in twee versies verkrijgbaar, de gratis versie en de premium bundel waar je eenmalig €2,49 voor betaalt. Prijswijzigingen voorbehouden.
Pas als je professioneel aan de slag gaat is de premium bundel aan te raden.

Ik ben Tessa, aangenaam!

Ik ben Tessa Pellemans, getrouwd met Erwin, moeder van 2 kinderen en baasje van Babs. Vakprofessional sinds 2001 en al ruim 5000 plattegronden verder. 5123 om precies te zijn. Enige ervaring is dus wel in huis 😉

In mijn vrije tijd wandel ik graag met ons hondje en doe ik aan Pilates. Naast mijn werk als interieurontwerper heb ik ook de allereerste cursus interieurtekenen op de iPad ontwikkeld. Dit platform breidt zich in rap tempo uit met meerdere cursussen en masterclasses.

Ik maak het je graag wat makkelijker! Want door mijn jarenlange ervaring weet ik precies waar jij tegenaan loopt. Ik wil je helpen om sneller, mooier en beter te leren tekenen en het interieurontwerp proces te versnellen.

Cursus Interieurtekenen op de iPad

Bekijk ook eens mijn overige cursussen:

Groepscursus Interieurtekenen op de iPad

Cursus op locatie/
in groepsverband

Perspectief tekenen op de iPad

Cursus Interieur
tekenen op de iPad

“Na een pauze van een aantal jaar bied ik sinds kort weer complete interieuradviezen aan.

Na het afronden van de cursus ‘interieurtekenen op de iPad heeft Tessa me om die reden gevraagd om haar nieuwste cursus ‘plattegronden tekenen en indelen’ te testen.

Dat kwam dus goed uit, want alle eerder geleerde basiskennis werd weer even opgehaald.

De cursus is heel interessant en zeker een meerwaarde voor particulieren die zelf met hun woonkamer aan de slag willen gaan of voor startende stylisten die nog geen opleiding hebben gevolgd. In de lesvideo’s laat Tessa heel duidelijk zien hoe je zelf aan de slag kan met het tekenen van plattegronden, dat is echt een meerwaarde voor de cursus naast de informatie in werkboek. Zowel de online leeromgeving als het werkboek zien er visueel erg mooi uit.”

Ilse

Blogger & Stylist | InteriorTwin

“Als interieurliefhebber kwam deze cursus precies op het juiste moment. Graag wil ik van mijn hobby mijn vak maken en met de cursus van Tessa heb ik nu een mooie basis om hier verder mee aan de slag te gaan. Ik heb veel nieuws geleerd, zoals de zicht- en architectonische lijnen waar je absoluut rekening mee moet houden. De verhoudingen van de schalen versus de ware grote en rekening houden met de loopruimte tussen de verschillende meubels. Ook het opmeten van de ruimtes en dit vertalen in schaal op de plattegrond.

Wat ik ook fijn vond aan deze cursus is dat je kennis maakt met het digitaal tekenen op de iPad.

De cursus interieurtekenen op de iPad staat nu hoog op mijn verlanglijstje!”

Danielle

Start nu met de cursus!

Meest gestelde vragen

Wat houdt de cursus precies in?

De cursus bestaat uit 11 lessen waarin je vakkennis, inspiratievoorbeelden (video’s en afbeeldingen) en opdrachten vindt. In deze uitleg laat ik je stapsgewijs zien hoe je een plattegrond op schaal tekent en op de juiste wijze indeelt.

Hoeveel kost de cursus?

De cursus kost 139,- excl. BTW. Als ondernemer kun je de BTW verrekenen en de cursus opgeven als opleidingskosten.

Deze cursus komt ook in aanmerking voor de PPO Subsidie.

Zijn er bijkomende kosten?

Nee, er zijn geen bijkomende kosten. De cursus is inclusief alle lesstof, uitlegvideo’s en digitaal werkboek. Niet bij het lesgeld inbegrepen zijn eventuele extra materiaalkosten.

Kan ik de kosten zakelijk boeken?

Ja, je krijgt van mij een factuur. Als je een eigen onderneming hebt en BTW-plichtig bent kun je de BTW verrekenen en de cursus als opleidingskosten afschrijven.

Welke materialen heb ik nodig?

Deze cursus is geschikt om te volgen op een computer/laptop met muis. In de cursus laat ik voorbeelden zien in Sketchbook, je kunt dit erbij houden maar is zeker geen must. Er wordt in deze cursus uitgelegd hoe je een plattegrond op schaal maakt en indeelt, dat kan op papier én in Sketchbook.

Get in touch!

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem dan contact met me op!

2 + 8 =