Superdeal-korting bij aankoop van 3 cursussen

Cursus Plattegronden tekenen en indelen

Wil jij leren hoe je een plattegrond op schaal moet tekenen en ontdekken met welke basisprincipes je rekening moet houden als je de plattegrond gaat indelen? En kun jij niet wachten om aan de slag te gaan? Dan is deze cursus zeker iets voor jou! Ik help je graag wanneer je:

 

 • Jouw huis of het huis van een ander wil (her)inrichten
 • Een carrièreswitch overweegt naar interieurontwerper
 • Als je graag meer ontwerpkennis wil opdoen
 • Geen opleiding hebt gevolgd op het gebied van interieur maar wel passie hebt voor het vak!
Cursus Interieurtekenen op de iPad

Cursus Interieurtekenen op de iPad

Ik leer je de mooiste plattegronden digitaal te tekenen. Het resultaat is een prachtige handgetekende en persoonlijke plattegrond met alle digitale voordelen. Ik leer je sneller te werken met een beter resultaat! 

Bepaal zelf waar en wanneer je de lessen gaat volgen. De online video’s zijn beschikbaar op alle apparaten, van laptop tot smartphone en worden aangeboden op een afgeschermd gedeelte van mijn website. Met jouw unieke inloggegevens krijg je toegang en bekijk je de video’s wanneer je maar wilt. Het ritme van de cursus bepaal je zelf, bv. in 2 weken of in zes maanden. Je krijgt 1 jaar onbeperkt toegang tot de cursus.

Vervolgcursus Perspectief tekenen op de iPad

In deze cursus leer ik je alles wat je moet weten over perspectief tekenen. Je leert de verschillende perspectieven die er zijn, hoe je ze kunt tekenen in de praktijk en hoe je wandaanzichten tekent vanuit een plattegrond. Verder sta ik in deze cursus uitgebreid stil bij het gebruik van kleur én leer ik je handige trucjes die je gelijk kunt toepassen bij je klant. Na 15 lessen ben je in staat om geheel in je eigen stijl perspectieven en aanzichten te tekenen op de tablet.

Let op: deze cursus is alleen te volgen als je de cursus ‘Interieurtekenen op de iPad’ succesvol hebt afgerond.

Profiteer van mijn
jarenlange ervaring

Bepaal zelf
waar en wanner

Maak je ontwerp
persoonlijk

Tessaas

In deze cursussen leer ik je:

 • Alles over het op schaal tekenen van een ruimte;
 • Alles over bouwkundige elementen, looplijnen, zichtlijnen, architectonische lijnen, ligging en meer;
 • Eenvoudig en snel op schaal tekenen op de iPad;
 • Een bibliotheek opbouwen, om sneller te werken;
 • Licht en schaduw toe te passen in je ontwerp voor meer diepte;
 • Het ontwerp op een leuke en unieke manier te delen op social media;
 • Eenvoudig en snel aanzichten maken vanuit een plattegrond;
 • Alle ins en outs over perspectief en hoe je dit toepast;
 • Hoe je Sketchbook combineert met Photoshop en SketchUp;
 • Hoe je een kleurenpalet zo optimaal mogelijk gebruikt;
 • Slimme trucjes om direct toe te passen (denk bijvoorbeeld aan het ter plekke tekenen bij een klant).

Jarenlange ervaring en kennis

Mijn naam is Tessa Pellemans, vakprofessional sinds 2001 en grondlegger van de allereerste cursus ‘Interieurtekenen op de iPad’. Aangenaam!

Ik ben afgestudeerd als grafisch vormgever, maar koos voor een carrièreswitch vanwege RSI-klachten. Inmiddels heb ik meer dan twintig jaar ervaring als interieurontwerper, en blijf ik innoveren in de interieurbranche. Al mijn ontwerpen teken ik digitaal, een werkwijze die ik heb vertaald naar een cursus om zo interieurprofessionals naar een hoger niveau te brengen.

Inmiddels zijn we alweer meer dan 170 cursisten verder, en staat er een gloednieuwe cursus over perspectief tekenen klaar.

Gaan we samen aan de slag?

Cursus Interieurtekenen op de iPad

Al meer dan 170 cursisten gingen je voor!

Tessa is erg gepassioneerd over ons vak en dit wil ze ook graag met anderen delen. Samen met mijn collega’s mocht ik bij Tessa de cursus gaan volgen. Ze had veel voorbereid en dit was zeker te merken.

Tessa heeft al jaren ervaring en dit was erg prettig tijdens de oefenmomenten, ze kon direct inspelen en helpen waar nodig. Kortom; Tessa is een goede coach, erg ervaren en gepassioneerd en een luisterend oor! Succes met de komende cursussen Tessa!

Sanne

Interieurontwerper | Beauhome

Wat heb ik genoten van het me eigen maken van 2D tekenen op de IPad Pro! In 8 lessen had ik de basis ook echt onder de knie. Nu lekker meters maken en m’n eigen stijl van tekenen verder ontwikkelen.”

Caroliene

Interieurontwerper en eigenaar |Puur Focus interieur & fotografie

Heel veel geleerd van deze cursus.
Daarnaast is Tessa als persoon ook heel hartelijk en geduldig.
Echt een topper in dit vak! Zeker een aanrader.

Britt

Interieurontwerper en eigenaar | De Smede interieuradvies en styling

Een onwijs leuke en handige cursus om tekeningen te maken op de iPad . De lessen zijn heel duidelijk en overzichtelijk. Al heb je vragen kun je deze altijd stellen. Tessa geeft dan handige tips zodat je weer verder kan met het tekenen op de iPad.
Nannet

Interieurontwerper en eigenaar |Van Rijn Interieur Design

Dank je wel Tessa, geweldig om zoveel te kunnen en mogen leren van je!

Jill

Interieurontwerper en eigenaar | Jcdesignn

Wat een fijne, leerzame cursus! Ook als beginnend interieurstylist is de cursus aan te raden, omdat Tessa in kleine stapjes uitlegt hoe je bijv. meubels, vloeren en planten tekent. Aanrader!”

Henrieke

Interieurontwerper en eigenaar |Woonleut interieuradvies en -ontwerp

“Handmatig tekenen had altijd mijn voorkeur maar ik ben nu bij les 5 van de 8 en vind het zo ontzettend veel leuker dan gedacht. Tessa leert je op een heel prettige manier de kneepjes en staat altijd voor je klaar bij vragen of het beoordelen van je huiswerk.”

Sandra

Interieurontwerper en eigenaar | ID by Sandra

Hey Tessa, door jouw cursus heb ik er weer een mooie vaardigheid bij die zeker goed zal staan op mijn cv. Op de manier hoe jij de cursus geeft krijg ik alleen maar meer motivatie om verder te leren!

Revi

Interieurontwerper | Beauhome

Deze cursus is voor jou!

Wil jij het complete pakket? Leer alles over de ideale indeling van een ruimte, en hoe je deze op schaal tekent. Wil jij je werkwijze efficiënter maken door je ontwerpen en plattegronden digitaal te tekenen? En zou je direct willen leren hoe je perspectieven digitaal tekent? Dan is deze superdeal iets voor jou! Je krijgt toegang tot 3 cursussen:

 • Plattegronden tekenen en indelen
 • Interieurtekenen op de iPad
 • Perspectief tekenen op de iPad

In de eerste cursus leer je de basis, hoe deel je een ruimte in, waar moet je rekening mee houden en hoe teken je dat op schaal? In de tweede cursus leer je de belangrijke basis, en kun je na afloop de mooiste plattegronden digitaal tekenen – volledig in jouw eigen stijl. Met de derde cursus gaan we de verdieping opzoeken, en leer je o.a. hoe je perspectieven tekent, kleuren optimaal gebruikt en wandaanzichten maakt vanuit een plattegrond. Je krijgt 2 jaar toegang tot de cursussen, en krijgt daarmee alle tijd om deze nieuwe manier van tekenen onder de knie te krijgen.

Meest gestelde vragen

Wat houden de cursussen precies in?

Deze 3 cursussen bieden je alles wat je moet weten om een ruimte in te delen en digitaal te kunnen tekenen. Ze bestaan allen uit een introductie en in totaal maar liefst 36 lessen met daarin inspirerende korte en lange video’s. In deze uitleg- en meetekenvideo’s laat ik je stapgewijs zien hoe je een aantrekkelijke plattegrond opbouwt. 

Hoeveel kost de superdeal?

De combideal kost 885,- excl. BTW Als ondernemer kun je de BTW verrekenen en de cursus opgeven als opleidingskosten.

Deze cursussen komen ook in aanmerking voor de PPO Subsidie.

Zijn er bijkomende kosten?

Nee, er zijn geen bijkomende kosten. De cursus is inclusief alle les- en uitlegvideo’s en werkbladen. Niet bij het lesgeld inbegrepen zijn de materiaalkosten.

Kan ik de kosten zakelijk boeken?

Ja, je krijgt van mij een factuur. Als je een eigen onderneming hebt en BTW-plichtig bent kun je de BTW verrekenen en de cursus als opleidingskosten afschrijven. 

Welke materialen heb ik nodig?

Deze cursus is geschikt om te volgen op een computer / laptop met muis, echter heeft het de voorkeur om de cursus te volgen op een apparaat met een responsive scherm, zoals een Ipad of tablet. Ik werk met 2 programma’s, Sketchbook en Procreate. In de cursus tekenen we in Sketchbook, dit is een gratis app. Daarnaast is het erg fijn om te werken met een Ipencil of stylus. Ik ken iemand die de cursus heeft gevolgd en heeft getekend met haar vinger… dus ook dat kan! Ook een schalenlineaal is handig. 

Kijk hier ook eens naar:

Groepscursus Interieurtekenen op de iPad

Cursus op locatie/
in groepsverband

Templates Interieurtekenen op de iPad

Templates                                    

Perspectief tekenen op de iPad

Vervolgcursus Perspectief
tekenen op de iPad

Get in touch!

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem dan contact met me op!

6 + 5 =