Nieuw! De allereerste cursus interieurtekenen op de iPad

 

Ik leer je de mooiste plattegronden digitaal te tekenen.
Het resultaat is een prachtige handgetekende en persoonlijke plattegrond met alle digitale voordelen. Ik leer je sneller te werken met een beter resultaat!

Nieuw! De cursus volgen in groepsverband!

De cursus interieurtekenen op de iPad, maar dan in groepsverband! Nog een paar plekjes beschikbaar!
In een klein groepje van maximaal 8 personen aan de slag!

Hey, interieurprofessional!

 • Ben jij die interieurprofessional die zichzelf wil blijven ontwikkelen?
 • Wil jij je met je ontwerpen en tekeningen onderscheiden?
 • Hou je van een handmatige tekening?
 • Wil je graag je eigen karakter en ‘handtekening’ toevoegen aan je ontwerp?
 • Wil je alle voordelen van een digitale omgeving combineren met de uitstraling van handmatige tekening

Dan is deze cursus echt iets voor jou!
Koop nu!

Ik heb een vraag

Leer de mooiste plattegronden digitaal te tekenen

en maak je ontwerp echt persoonlijk

Na jaren mijn interieurtekeningen gemaakt te hebben met markers op (marker)papier ben ik sinds een paar jaar overgestapt op het tekenen van interieurs op de iPad. Geen onnodige papieren meer, nog meer mogelijkheden, ‘foutjes’ corrigeren en de tekeningen blijven veel mooier op een scherm dan een ingescande tekening. Je kunt zoveel karakter leggen in een handgemaakte tekening, dat krijg je met het beste computerprogramma en de mooiste rendering niet voor elkaar! Dus ik ben fan! Ik laat je in mijn videolessen zien hoe ik teken op de iPad. Je kunt ook deelnemen aan deze cursus met elk ander digitaal apparaat. Op de computer met een muis, op de laptop met responsive scherm en op elke tablet. Wat verder handig is om te gebruiken is een Ipencil of stylus. Maar ik ken ook mensen die in het begin hebben getekend met hun vingers! Ik teken in de app Sketchbook van Autodesk. Dit is een gratis app.

 

Op internet is reeds een en ander te vinden over deze app, doe er je voordeel mee. In de cursus komen alleen de onderwerpen aan bod die relevant zijn voor het tekenen van een plattegrond en interieurs. Ik heb meerdere jaren ervaring in 1 cursus gebundeld waardoor jij het wiel niet meer opnieuw hoeft uit te vinden! Ik leer je mijn fouten en leer je ook op een gestructureerde manier je ontwerp op te bouwen.

Profiteer van mijn jarenlange ervaring

Al meer dan 20 jaar ben ik werkzaam in de interieurbranche. Ik heb ontzettend veel plattegronden getekend en ik durf te stellen dat ik precies weet waar je tegenaan loopt.

Bepaal zelf waar en wanneer je de lessen gaat volgen

De online video’s zijn beschikbaar op alle apparaten, van laptop tot smartphone en worden aangeboden op een afgeschermd gedeelte van mijn website. Met jouw unieke inloggegevens krijg je toegang en bekijk je de video’s wanneer je maar wilt. Het ritme van de cursus bepaal je zelf, bv. in 2 weken of in zes maanden. Je krijgt 1 jaar onbeperkt toegang tot de cursus.

Templates

 

Het tekenen van een visgraatvloer kost veel tijd! Dat klopt! Bespaar tijd en maak gebruik van de handige templates.

Dat wil ik ook!

Templates

 

Het tekenen van een visgraatvloer kost veel tijd! Dat klopt! Bespaar tijd en maak gebruik van de handige templates.

Dat wil ik ook!

Inhoud van de cursus

De online cursus interieurs tekenen op de iPad bestaat uit een introductie en 10 lessen. Door middel van inspirerende kortere en langere video’s laat ik je stap voor stap zien hoe je een ontwerp het beste opbouwt en hoe je het meeste voordeel behaalt met het digitaal tekenen. Bij elke les hoort een werkblad en een huiswerkopdracht.

Je leert om te gaan met het programma, een plattegrond te tekenen en digitaal de de meubels te tekenen. Ook leer ik je texturen tekenen zoals vloeren. We gaan een bibliotheek opbouwen zodat je in de toekomst sneller kunt werken. En heel belangrijk: ook licht en schaduw komt aan bod. Als kers op de taart laat ik je nog een paar manieren zien van het digitaal (en dus op een andere manier!) presenteren van je ontwerp!

Herkenbaar?

Ook werkzaam in de interieurbranche?

 • Je wilt je graag onderscheiden van andere interieurprofessionals.
 • Je bent goed in je vak en wilt je ideeën nog beter kunnen visualiseren.

Het uitwerken van je schetsen kost veel tijd en het resultaat is soms niet wat je had gedacht.

Ik leer je in deze cursus hoe je je ontwerpen gemakkelijker en op de juiste manier kunt tekenen. Hoe maak je optimaal gebruik van alle digitale voordelen en hoe krijg je het juiste resultaat. Tijdens de videolessen doe ik je alles voor en kun je met me mee tekenen.

Wat heb je allemaal nodig voor het interieurtekenen op de iPad?

 

De 3 onderdelen die je nodig hebt voor het maken van een digitale interieur tekening. lees het in mijn laatste blog!

Deze cursus is voor jou!

Ik ben een interieurprofessional die me wil onderscheiden met handgemaakte, persoonlijke ontwerpen.

Ik sta open voor nieuwe dingen en ik ben bereid tijd te investeren om aan de slag te gaan met deze cursus.

Ik heb passie voor interieur en handmatig tekenen en wil me blijven ontwikkelen.

Ik investeer in mijn persoonlijke groei.

Ik ben binnenhuisarchitect, interieurontwerper, stylist, decorateur of wil in de toekomst hier mijn werk van maken.

Tessa is erg gepassioneerd over ons vak en dit wil ze ook graag met anderen delen. Samen met mijn collega’s mocht ik bij Tessa de cursus gaan volgen. Ze had veel voorbereid en dit was zeker te merken.

Tessa heeft al jaren ervaring en dit was erg prettig tijdens de oefenmomenten, ze kon direct inspelen en helpen waar nodig. Kortom; Tessa is een goede coach, erg ervaren en gepassioneerd en een luisterend oor! Succes met de komende cursussen Tessa!

Sanne

Interieurontwerper | Beauhome

Wat heb ik genoten van het me eigen maken van 2D tekenen op de IPad Pro! In 8 lessen had ik de basis ook echt onder de knie. Nu lekker meters maken en m’n eigen stijl van tekenen verder ontwikkelen.”

Caroliene

Interieurontwerper en eigenaar |Puur Focus interieur & fotografie

Heel veel geleerd van deze cursus.
Daarnaast is Tessa als persoon ook heel hartelijk en geduldig.
Echt een topper in dit vak! Zeker een aanrader.

Britt

Interieurontwerper en eigenaar | De Smede interieuradvies en styling

Een onwijs leuke en handige cursus om tekeningen te maken op de iPad . De lessen zijn heel duidelijk en overzichtelijk. Al heb je vragen kun je deze altijd stellen. Tessa geeft dan handige tips zodat je weer verder kan met het tekenen op de iPad.
Nannet

Interieurontwerper en eigenaar |Van Rijn Interieur Design

Dank je wel Tessa, geweldig om zoveel te kunnen en mogen leren van je!

Jill

Interieurontwerper en eigenaar | Jcdesignn

Wat een fijne, leerzame cursus! Ook als beginnend interieurstylist is de cursus aan te raden, omdat Tessa in kleine stapjes uitlegt hoe je bijv. meubels, vloeren en planten tekent. Aanrader!”

Henrieke

Interieurontwerper en eigenaar |Woonleut interieuradvies en -ontwerp

“Handmatig tekenen had altijd mijn voorkeur maar ik ben nu bij les 5 van de 8 en vind het zo ontzettend veel leuker dan gedacht. Tessa leert je op een heel prettige manier de kneepjes en staat altijd voor je klaar bij vragen of het beoordelen van je huiswerk.”

Sandra

Interieurontwerper en eigenaar | ID by Sandra

Hey Tessa, door jouw cursus heb ik er weer een mooie vaardigheid bij die zeker goed zal staan op mijn cv. Op de manier hoe jij de cursus geeft krijg ik alleen maar meer motivatie om verder te leren!

Revi

Interieurontwerper | Beauhome

Na het volgen van de cursus interieurs tekenen op de iPad…

 • kun jij vol zelfvertrouwen prachtige ontwerpen
  maken voor je klant
 • kun jij alle gangbare meubels tekenen zoals banken,
  tafels, bedden, kasten, stoelen enzovoort
 • kun je texturen tekenen zoals houten vloeren,
  marmer, stof, beton en planten
 • kun je diepte aanbrengen in je plattegrond door middel van licht en schaduw
 • maak je een professionele indruk met persoonlijke handgetekende ontwerpen
 • kun jij je ontwerpen op een meerdere manieren
  delen op social media
Komen er nog meer cursussen handmatig digitaal tekenen?

Ik hoop het wel! Uiteraard hangt dat een beetje af van het succes van deze cursus. Een cursus ontwikkelen kost veel tijd en geld. Ik zou graag nog een basiscursus ontwikkelen voor mensen die nog geen ervaring hebben met interieurplannen. Ook zou ik graag nog een cursus willen maken waarbij ik dieper inga op het perspectief tekenen en het tekenen van aanzichten. Uiteraard allemaal digitaal!

Hoelang blijft de cursus beschikbaar?

Je krijgt een jaar lang onbeperkt toegang tot de cursus en daarbij krijg je onbeperkt toegang tot een afgeschermd account op instagram. Op dit account delen we onze ontwerpen en huiswerkopdrachten, geef ik extra tips en geef ik antwoord op gestelde vragen. Zo blijft iedereen op de hoogte en leren we van elkaar!

Wat houdt de cursus precies in?

De cursus bestaat uit een introductie en 8 lessen met daarin inspirerende korte en lange video’s. In deze uitleg- en meetekenvideo’s laat ik je stapgewijs zien hoe je een aantrekkelijke plattegrond opbouwt. Per les zit er een werkblad bij en een huiswerkopdracht.

Hoeveel kost de cursus?

De cursus kost 349,- excl. BTW Als ondernemer kun je de BTW verrekenen en de cursus opgeven als opleidingskosten.

Zijn er bijkomende kosten?

Nee, er zijn geen bijkomende kosten. De cursus is inclusief alle les- en uitlegvideo’s en werkbladen. Niet bij het lesgeld inbegrepen zijn de materiaalkosten.

Kan ik de kosten en de BTW van deze kosten zakelijk boeken?

Ja, je krijgt van mij een factuur. Als je een eigen onderneming hebt en BTW-plichtig bent kun je de BTW verrekenen en de cursus als opleidingskosten afschrijven. 

Welke materialen heb ik nodig?

Deze cursus is geschikt om te volgen op een computer / laptop met muis, echter heeft het de voorkeur om de cursus te volgen op een apparaat met een responsive scherm, zoals een Ipad of tablet. Ik werk met 2 programma’s, Sketchbook en Procreate. In de cursus tekenen we in Sketchbook, dit is een gratis app van Autodesk. Daarnaast is het erg fijn om te werken met een Ipencil of stylus. Ik ken iemand die de cursus heeft gevolgd en heeft getekend met haar vinger… dus ook dat kan!

Kun je tijdens de cursus vragen stellen?

Ja dat kan. Ik verzamel per week de vragen en zal hier in ons besloten account op instagram de vragen beantwoorden. Je kunt de vragen naar me mailen of delen via instagram.

Moet ik alle lessen volgen en meetekenen met de video's?

Door zorgvuldig en vaak te oefenen krijg je de meeste tekenervaring. Ik adviseer je dan ook genoeg tijd vrij te maken en alle opdrachten mee te tekenen. Ook huiswerkopdrachten dragen bij tot een goed verloop van de cursus, maak deze dan ook en deel ze op instagram. Voor een goed eindresultaat is het noodzakelijk dat je alle stappen in de juiste volgorde volgt. Uiteraard kan ik je tot niets verplichten.

Wordt er tijdens de cursus huiswerk gegeven?

Ja, elke les heeft een huiswerkopdracht. Deze opdracht is niet verplicht natuurlijk maar zorgt er wel voor dat je sneller resultaat boekt. Dus het is zeker aan te raden deze opdrachten te maken! Ze zijn er ten slotte niet voor niets!

Kan ik ook de cursus volgen als ik in het buitenland woon?

Jazeker! Stuur me even een mail op advies@tessaas.nl of via het contactformulier.

Kan ik subsidie aanvragen voor deze cursus?

Ja! Klik HIER om er meer over te lezen.

Hoe presenteer ik mijn ontwerp op social media?

 

Doordat je digitaal tekent zijn er veel leuke manieren om je ontwerp te presenteren op social media. Ook dit komt aan bod in de cursus!

Cursus op locatie of in groepsverband?

 

Heb je een bedrijf zoals bijvoorbeeld een woonwinkel en wil je je medewerkers deze cursus ‘live’ laten volgen? Bel of mail me gerust, ik vertel je graag de mogelijkheden om deze cursus te geven op locatie.

Uiteraard wordt er rekening gehouden met de geldende Corona maatregels

Starterscursus Interieur

 

In de toekomst wil ik nog graag een starterscursus ontwikkelen. Dit wordt een cursus voor wie nog geen ervaring heeft in het maken van interieurplannen. We gaan stap voor stap aan de slag met het ontwerpen en inrichten van een ruimte.

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: hoe maak je een plattegrond; hoe deel je de ruimte optimaal in; hoe maak ik een moodboard; hoe vertaal ik het moodboard naar concrete producten; enz.

Cursus perspectief tekenen op de ipad

 

De cursus perspectief tekenen wordt het vervolg op de cursus ‘leer interieurs tekenen op de iPad’.

In deze cursus denk ik aan de volgende onderwerpen; hoe maak ik een aanzicht vanuit een plattegrond; hoe teken ik een 1-puntsperspectief op de iPad; hoe teken ik een 2-puntsperspectief op de iPad; hoe ga ik om met licht en schaduw in een 3d-tekening (dat is weer heel anders dan in een plattegrond) en hoe maak ik de combinatie met sketchup?