Meest gestelde vragen

Komen er nog meer cursussen handmatig digitaal tekenen?

Ja! Sterker nog… de cursus wordt as we speak gemaakt, en wordt naar verwachting in oktober 2022 gelanceerd.
Wil je op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan hier in voor de wachtlijst! Je krijgt dan als eerste bericht wanneer de cursus live is.

Hoelang blijft de cursus beschikbaar?

Je krijgt een jaar lang onbeperkt toegang tot de cursus en daarbij krijg je onbeperkt toegang tot een afgeschermd account op Instagram en Facebook. Op dit account delen we onze ontwerpen en huiswerkopdrachten, geef ik extra tips en geef ik antwoord op gestelde vragen. Zo blijft iedereen op de hoogte en leren we van elkaar!

Wat houdt de cursus precies in?

De cursus bestaat uit een introductie en 10 lessen met daarin inspirerende korte en lange video’s. In deze uitleg- en meetekenvideo’s laat ik je stapgewijs zien hoe je een aantrekkelijke plattegrond opbouwt. Per les zit er een werkblad bij en een huiswerkopdracht.

Hoeveel kost de cursus?

De cursus Interieurtekenen op de iPad kost 375,- excl. BTW. De vervolgcursus Perspectief tekenen kostt 549,- excl. BTW. Als ondernemer kun je de BTW verrekenen en de cursus opgeven als opleidingskosten.

Deze cursus komt ook in aanmerking voor de PPO Subsidie.

Zijn er bijkomende kosten?

Nee, er zijn geen bijkomende kosten. De cursus is inclusief alle les- en uitlegvideo’s en werkbladen. Niet bij het lesgeld inbegrepen zijn de materiaalkosten.

Kan ik de kosten en de BTW van deze kosten zakelijk boeken?

Ja, je krijgt van mij een factuur. Als je een eigen onderneming hebt en BTW-plichtig bent kun je de BTW verrekenen en de cursus als opleidingskosten afschrijven. 

Welke materialen heb ik nodig?

Deze cursus is geschikt om te volgen op een computer / laptop met muis, echter heeft het de voorkeur om de cursus te volgen op een apparaat met een responsive scherm, zoals een Ipad of tablet. Ik werk met 2 programma’s, Sketchbook en Procreate. In de cursus tekenen we in Sketchbook, dit is een gratis app. Daarnaast is het erg fijn om te werken met een Ipencil of stylus. Ik ken iemand die de cursus heeft gevolgd en heeft getekend met haar vinger… dus ook dat kan!

Kun je tijdens de cursus vragen stellen?

De meest gestelde vragen kun je terugvinden op het instagram account, hier worden deze vragen uitgelegd in korte, extra video’s. Kom je er echt niet uit, stel ze gerust. Voor uitgebreide, aanvullende hulp verwijs ik je graag naar de 1 op 1 sessies, waarbij ik je een uur lang extra ondersteun. 

Moet ik alle lessen volgen en meetekenen met de video's?

Door zorgvuldig en vaak te oefenen krijg je de meeste tekenervaring. Ik adviseer je dan ook genoeg tijd vrij te maken en alle opdrachten mee te tekenen. Ook huiswerkopdrachten dragen bij tot een goed verloop van de cursus, maak deze dan ook en deel ze op instagram. Voor een goed eindresultaat is het noodzakelijk dat je alle stappen in de juiste volgorde volgt. Uiteraard kan ik je tot niets verplichten.

Wordt er tijdens de cursus huiswerk gegeven?

Ja, elke les heeft een huiswerkopdracht. Deze opdracht is niet verplicht natuurlijk maar zorgt er wel voor dat je sneller resultaat boekt. Dus het is zeker aan te raden deze opdrachten te maken! Ze zijn er ten slotte niet voor niets!

Kan ik ook de cursus volgen als ik in het buitenland woon?

Jazeker! Stuur me even een mail op advies@tessaas.nl of via het contactformulier.

Kan ik subsidie aanvragen voor deze cursus?

Ja! Klik HIER om er meer over te lezen.

Get in touch!

12 + 6 =